Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Zimske modne kape in šali - ne le zaradi lepote, tudi zaradi toplote!

Modni dodatki so posebna inspiracija v svetu mode. Pokrivala in šali sodijo med najbolj nosljive modne dodatke v zgodovini oblačenja. Tudi danes se jih rade poslužujemo, saj nadgrajujejo slog in razkrivajo osebnost. Mnoge ženske so pri uporabi tovrstnih modnih dodatkov izvirne, samosvoje, ostajajo zveste same sebi in se ne ozirajo na mnenje okolice. 

Zimskih dni si ne znamo predstavljati brez modnih dodatkov. Modni dodatki v hladnih dneh nimajo le funkcije ustvarjati zanimive modne kombinacije, temveč tudi zagotavljati topel občutek in udobje. V hladnih dneh so ključni modni dodatek krzneni šali in kape, ne le zaradi lepote, temveč tudi zaradi toplote. Ženske jih rade nosimo, saj so prijetno nosljivi, simpatični in enostavni za kombiniranje. V zimskem času izstopajo krznene modne kape s pripadajočim šalom. Tradicionalni in popularni modni klobuki niso več edina stalnica modnih pokrival v garderobnih omarah. Zamenjali so jih preproste modne kape v kombinaciji s pripadajočimi šali, ki so povsod zaželeni, praktični in funkcionalni. Gre za res čudovit modni dodatek, ki ga redno videvamo na ulicah tako po svetu, kot tudi doma. Tovrstni modni dodatki za hladne dni odlično dopolnijo našo garderobo, ščitijo ušesa in grlo pred neprijetnim vnetjem, pristajajo skoraj vsaki ženski in so zaradi sprejemljive cene dosegljivi vsem. In če temu dodamo še dneve, ko naša pričeska ne izgleda ravno najbolje, lahko naš videz rešujemo prav s čudovito krzneno kapo. Nekatere prisegate na umetno krzno, spet druge na pravo krzno, kakorkoli že, odločitev je vaša. Modni ustvarjalci so poskrbeli, da tako pravo, kot tudi umetno krzno najdete na trgu v številnih barvnih različicah in modelih.

V vetrovnih, hladnih, zimskih dneh so modni krzneni šali in kape postali "must have" skoraj vsake ženske. S pravim izborom čudovitega barvitega krzna boste zagotovo modno začinile vašo podobo. Modne krznene šale in kape iz umetnega ali pravega krzna lahko nosite na različne načine. Nosite jih lahko kot topel modni dodatek k jakni in plašču ali kot povsem samostojni modni dodatek. Izbirate lahko nevtralne sive, črne, antracit-sive ali kamelje barve, ki jih boste lahko kombinirale k večini zimskih plaščev in jaken. V kolikor pa želite bolj drzne in izstopajoče barvne kombinacije, pa posezite po živo rdeči, bordojsko rdeči in vijolični barvi. Modno usklajena kapa in šal bosta odlično dopolnila vaš modni slog. Različni modeli šalov lahko služijo tudi kot snemljiv modni dodatek, s katerim lahko nadgradite svoj najljubši plašč, pletenino ali jakno, a o tem več prihodnjič. Verjemite, odlična in enostavna ideja za popestritev vašega stajlinga in popestritev starega oblačila, ki mu lahko z domačo predelavo dodate izbran modni slog. Krznene šale lahko na vidnem mestu spnete z modno broško, kakor tudi z običajno sponko, ki bo očem ostala skrita pod modnim krznom. Tako boste lahko krzneni šal kombinirale tudi k modnim pleteninam, tanki svileni bluzi, suknjiču, plašču ali jakni. Vsi ti modni dodatki so nedvomno zaželeni v hladnih zimskih dneh in pristajajo prav vsakemu tipu ženske. Gre namreč za modele, ki zagotavljajo raznolike modne kombinacije, obenem pa zagotavljajo modno zgodbo združeno z modnim, a preprosto nosljivim slogom.

In še namig. Kadar kupujete pravo ali umetno krzno, je priporočljivo izbrati kakovostni modni kos, v katerem se boste res počutile izjemno in boste v njem tako tudi videti. Krzno, ki ga kupujete naj bo fino, mehko. Znano je že, da bolj kot je mehko krzno, bolj kakovostno je. In obratno, bolj kot je krzno grobo, manj kakovostno je. Takšno krzno vam ne bo nudilo prijetnega občutka, morda bo celo dražilo vašo kožo. Pomembno je tudi, kako se krzno odzove, ko ga otipate, ko se ga dotaknete. Kakovostno umetno ali pravo krzno se bo po dotiku povrnilo v prvotno obliko, na manj kakovostnem krznu pa bodo ostale sledi dotika. 

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: osebni arhiv

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: