Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Zimska črna v modnem svetu vedno elegantna in popularna!

Vsaka ženska bi morala imeti v svoji garderobi vsaj nekaj osnovnih črnih modnih kosov, s katerimi bo ustvarila varne, vedno modne in prijetno nosljive modne outfite.  

Sem velika ljubiteljica črne barve in tisti, ki me poznajo vedo, da jo preprosto ljubim v vseh variantah. In ne, nisem jezna na ves svet, v sebi ne tlačim lastnih želja in ne hrepenim po nedosegljivem, kot nekateri okarakterizirajo osebe, ki rade nosimo črno barvo. Tudi nisem zapleten realist, ki čuti nujo po nadzoru, kot nas označuje psihologija barv. Sem le realist, ki kljub vsem življenjskim turbolencam preprosto ljubi črno. Zame črna tudi ni barva žalosti, je simbol elegance, dostojanstva, moči, avtoritete, črna predstavlja varno in vedno aktualno modno cono. Znano je, da imajo barve velik vpliv na dojemanje vsakdana, kjer črna zavzema prav posebno mesto.

Oblecite enobarvno modno kombinacijo od glave do pete in ustvarite navpično linijo, v kateri boste izgledale vitke in ženstvene!

Pravilno izbrani kroji in barve naredijo naše telesne linije privlačnejše in lepo oblikovane. Saj že poznate tisti stari modni namig: "Oblecite le eno modno barvo od glave do pete in ustvarite navpično linijo, v kateri boste videti vitke in ženstvene!" Čeprav nekateri to zanikajo, nas črna vsaj optično naredi bolj vitke, odvzame nam nekaj kilogramov. S pravilno izbranimi kroji, materiali in modnimi dodatki je črna vedno "in". Nosimo jo lahko za prav vse priložnosti, v prav vseh letnih časih. In ker je zima pred vrati, bom tokrat zapisala nekaj o brezčasnih zimskih modnih kosih. Vsaka ženska bi morala imeti v svoji garderobi vsaj nekaj osnovnih, nepogrešljivih črnih modnih kosov, s katerimi bo ustvarila varne, vedno modne in prijetno nosljive modne outfite.

Močan vpliv črne tudi v poslovnem svetu.

Črna barva ima tako pri moških, kot pri ženskah pomembno vlogo tudi v poslovnem svetu, kjer velja za zaščitno barvo. Znano je že, da so temne barve po vsem svetu zaščitni znak poslovnih ljudi. Čeprav črni nekateri ne pripisujejo ravno dobrih lastnosti, je odlična za komunikacijo. Poslovni ljudje, ki so pogosto oblečeni v črna oblačila, jasno izražajo svojo moč, stališče in ukazovalnost, kar pa v poslovnem svetu ni vedno dobrodošlo. Zato je priporočljivo, da v cilju dobrega in uspešnega poslovnega sodelovanja, uporabite temno modro ali črno v kombinaciji z modro, kot narekujejo Armanijeve kolekcije, oziroma črno v kombinaciji z belo. 

Nekaj namigov pri izboru črnih oblačil:

1.     Obvezni črni modni kosi v zimski garderobi vsake ženske so: črni plašč, mala črna oblekica, črni pleten pulover ali puli, črne hlače, črni suknjič, kakovostno črno spodnje perilo, črni pas, črni škornji in črna torbica. O posameznih modnih kosih več prihodnjič, a verjemite, ko boste v svoji omari imele te bazične modne kose, ne boste imele težav z oblikovanjem svojega stylinga.

2.     Kadar se v celoti oblečete v črna oblačila, kombinirajte različne materiale, kot so volna, čipka, žamet, svila in druge. Le-ti bodo črno naredili nekoliko bolj prefinjeno, opazno in modno.

3.     Črni barvni odtenki se med seboj precej razlikujejo, nekateri so globoko črni, spet drugi so videti nekoliko sprani. Zato bodite previdni pri barvnih kombinacijah le-teh, oblačila se naj med seboj barvno skladajo.

4.     Črna oblačila lahko barvno kombinirate na več načinov. Izbirate lahko med že preizkušeno in zmagovito črno-belo kombinacijo, ki je sicer že večkrat videna, a vedno aktualna in fina modna kombinacija. Po vzoru Armanija lahko sledite nekoč zapostavljeni modro-črni barvni kombinaciji. Tiste bolj drzne pa lahko posežete tudi po drugih, bolj izrazitih modnih kombinacijah, od modne rdeče do vseh vam ljubih barv.  Izogibajte se kombinaciji črne s pastelnimi barvami. Črna barva pastelom odvzame njihovo nežnost in pravo vrednost.

5.     Izbrani modni dodatki lahko odlično oplemenitijo vaš izbran styling. K črni se dobro podajo kovinski zlati in srebrni modni dodatki. In saj že veste, k črni lahko kombinirate tudi vse druge barvne modne dodatke, le pravilno jih morate izbrati.

6.     V črni boste videti vedno modno. Črna modna oblačila preteklih sezon lahko s ustreznimi modnimi dodatki in kančkom modnega čuta vedno povzdignite in spremenite v »in oblačila« po zadnjih modnih trendih.

7.     K črnim oblačilom kombinirajte črno, nevtralno spodnje perilo. Črno spodnje perilo je pogosto zelo zapeljivo in erotično, še posebej v kombinaciji s čipko. Nosijo ga ženskega močnega značaja in so odlična podlaga izbranim črnim oblačilom.

8.     Izbranim črnim oblačilom in priložnosti primerno izberite skoraj obvezen make-up, ki bo vašemu obrazu in celotnemu stylingu dodal sijaj, ki ga črna oblačila včasih odvzamejo. Izberete lahko nekoliko bolj opazen make-up z rdečo šminko in dimno-sivimi očmi ali totalno naravni make-up v nežnih, svetlih nude ter rožnatih odtenkih.

9.     Črna oblačila naj bodo vzdrževana na način, da bodo ohranila pristno barvo. Uporabite nekoliko krajši pralni cikel pri nižji temperaturi in po možnosti tudi detergent za črna oblačila. Nekateri dodajo v pralni boben eno čajno žličko črnega popra v prahu, ki bi naj odstranil svetle sledi detergenta z oblačil in jim povrnil moč črne barve. Ni ravno priporočljivo, da občutljiva črna oblačila sušite v sušilnem stroju, saj se na ta način uničujejo vlakna. Črna oblačila je bolje sušiti na prostem, vendar nikakor ne na soncu.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: