Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Moschino, modni brand, ki šokira!

Svetovno priznano blagovno znamko Moschino modni poznavalci uvrščajo med najbolj popularne modne znamke. Modne kolekcije Moschino izstopajo iz povprečja. V njih je opaziti veliko humorja, inovacij in za nekatere nenavadnih modnih detajlov, ki so bili značilni za ustanovitelja te prestižne blagovne znamke, Franca Moschina.

Blagovna znamka Moschino me vedno znova prevzame na svojevrsten način. Vedno, kadar vstopim v prodajno mesto Moschino, me najprej objamejo močne pisane barve, ekstravagantne, nenavadne kreacije oblačil ter ostalih modnih dodatkov in močni detajli, ki imajo svojo sporočilno vrednost. Za nekatere totalno nesprejemljiva, spet za druge izjemna moda Moschino, ki vsebuje na svojih modnih kosih citate, misli, sporočila in parole. Priznati moramo, da je moda Moschino prav zaradi svoje ekscentričnosti opažena, sprejeta in prepoznavna. Prvi vtis ob pogledu na novo Moschino kolekcijo mi skoraj vedno sporoča, da je na modnih kosih vsega preveč. Preveč barvitosti, preveč kovinskih in drugih modnih dodatkov, ki me na trenutke spominjajo na kičasto modno zgodbo, ki je nikakor ne znam uvrstiti v svoj vsakdan. A že v naslednjem trenutku mi postane prav ta moda všečna, začnem dojemati Moschinovo modno sporočilo, ki pravi, da lahko vsak nosi njihove modne kose, le pravi odnos do njih je treba gojiti.

Foto: vir Pinterest

Moschino s pridihom Chanela. 

V modnih kolekcijah Moschino vedno najdete tudi nekaj izjemno nosljivih, klasičnih kosov, ki se jim ženke težko upremo. Saj že veste, klasična Moschino torbica, brezčasni Moschino modni pas, modni suknjič Moschino s pridihom Chanela in še bi lahko naštevala. In ja, to so tisti brezčasni "must have" Moschino modni kosi, ki si jih ženske preprosto želimo. Nekoč je Franco Moschino v svojih modnih kolekcijah rad kopiral Chanelove kreacije, čeprav jih je sam zaradi klasične oblike označil kot puste in dolgočasne. Prav zaradi tega je na duhovit način Chanelovim modnim kopijam dodal le Moschinu lastne igrive modne dodatke, ki so po njegovem na svojevrsten način začinili klasične modne kose. Njegovi nasledniki temu vzoru sledijo še danes, zato je v Moschino kolekcijah pogosto zaslediti pridih Chanela.

Foto: vir Pinterest

Franco Moschino: Oženil sem se z modo in bila mi je zelo dobra žena.

Franco Moschino, ustanovitelj te prestižne blagovne znamke, je bil rojen v neposredni bližini Milana, natančneje v mestecu Abbiategrasso. Njegova družina, ki se je ukvarjala z ulivanjem železa je pričakovala, da bo mladi Franco nadaljeval družinski posel. Vendar je izjemno talentiran Franko Moschino, ki je že takrat vizualiziral novo modo s svojim originalnim stilom, že pri 17-ih pobegnil v modno prestolnico Milano. Sprva je študiral slikarstvo in si že v študentskih letih služil denar kot modni ilustrator, v 80-ih pa je ustvarjal modne skice za takrat že uveljavljenega modnega kreatorja Giannija Versaceja. Delovne izkušnje si je nabral tudi, ko je pri modni znamki Cadette kar nekaj let asistiral Karlu Lagerfeldu. Leta 1983 je predstavil lastno modno blagovno znamko ženskih modnih oblačil Moschino Couture.

Izjemno duhovit, vedno inovativen, intilegenten in izjemno karizmatičen Franco Moschino je izstopal med oblikovalci tistega časa. Pogosto je na simpatičen in duhovit način gostoval v promocijah in kampanjah lastne blagovne znamke. Bil je eden redkih modnih kreatorjev, ki ni zanemaril duhovne in socialne plati ljudi, zavzemal se je za pravice otrok, svojo pozornost je namenil tudi ekološki problematiki, na kar je opozarjal tudi skozi svoje modne kolekcije. Svoje spolne usmerjenosti ni nikoli skrival in pogosto je dejal: Oženil sem se z modo in bila mi je zelo dobra žena. Ko je izvedel, da je neozdravljivo zbolel za aidsom, je ustanovil fundacijo Project Smail za pomoč HIV pozitivnim otrokom. Umrl je star komaj 44 let, a njegov duh živi še danes v modnih kolekcijah Moschino.

Foto: vir Pinterest

Rosella Jardini in Jeremy Scott

Njegovo delo je dobri dve desetletji predano nadaljevala Rosella Jardini, dobra in zvesta prijateljica pokojnega kreatorja, ki je dobro poznala njegov način razmišljanja, ustvarjanja in njegov življenjski slog. In mnogi modni poznavalci menijo, da ji je uspelo blagovno znamko Moschino ustvarjati na način, ki je kljub Francovi prezgodnji smrti močno ohranjala njegov vpliv, njegov karakter, njegove misli ter vizije in njemu lasten način dojemanja življenja.

Foto: vir Pinterest

Ameriški modni kreator Jeremy Scott, ki je sicer znan po svojih škandaloznih modnih kolekcijah, je leta 2013 bil izbran za kreativnega direktorja blagovne znamke Moschino. Kot je sam dejal, se osebno čuti močno povezanega s Francom Moschinom v želji, da Moschino moda ostane zabavna, ekstravagantna, šokantna in opažena. Prav pod Scottovo taktirko je bila na sejmu mode v Milanu predstavljena modna kolekcija Moschino 2017/2018. Kljub svoji ekscentričnosti, namreč manekenke so na modnem odru nosile dokaj nenavadne modne kreacije, je modna predstavitev bila dobro sprejeta, kar dokazuje, da Jeremy Scott uspešno nadaljuje modno vizijo ustanovitelja te prestižne blagovne znamke, Franca Moschina.

Foto: vir Pinterest

In še namig, kje ugodno kupiti modne kose Moschino.

Moschino modni kosi so sicer izjemno dragi, a ustvarjalci te prestižne blagovne znamke vedno poskrbijo tudi za modne kolekcije, ki so dostopne širši populaciji. Naj vam namignem, da lahko Moschino modne kose ugodno kupite tudi v outlet centrih, ki so narejeni za ljudi, ki radi nakupujejo in so zaljubljeni v modo. V urejenih modnih vasicah, ki ponujajo modne kose številnih prestižnih ponudnikov, boste zagotovo našli tudi zapeljive Moschino modne kose po dostopnih cenah. Na ta način sicer ne boste ravno prvi, ki se boste ponašali z modnim kosom najnovejše kolekcije, a postali boste lastnik prestižnega modnega kosa po ugodni ceni. 

Foto: osebni arhiv

Mirjana Stiplošek Gorza 

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: