Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Mala črna obleka, zmagovalka v zgodovini obleke!

Mala črna obleka je nepogrešljiv modni kos v garderobi vsake ženske, z njo boste očarale v neštetih različicah. Odkar jo je leta 1926 predstavila modna ikona Coco Chanel, je vse do danes ostala stalnica v garderobi vsake ženske.

Zanimiv zgodovinski podatek navaja, da je v 19. stoletju mala črna obleka bila namenjena vdovam, ki so po takratnih običajih črnino nosile vsaj dve leti po moževi smrti. Mala črna obleka je sporočala, da so ženske, ki so jo nosile, seksualno izkušene in ponovno na voljo, ker so ovdovele. V obdobju, kjer je veljalo pravilo, da naj bo ženska do poroke neomadeževana, je vdovam, ki so nosile črno obleko, omogočila ponovno vezo z moškim, ne da bi jih pri tem okolica obtoževala in se zgražala nad njimi. V 20. stoletju pa se je tovrsten pomen male črne obleke popolnoma spremenil, saj je vse do danes postala absolutna zmagovalka v ženski garderobi. Prav vsi modni kreatorji jo v svojih modnih kolekcijah vsako leto znova poskušajo predstaviti v novi, posodobljeni obliki. A mala črna obleka se ne da, ostaja zvesta svoji prvotni obliki, z minimalnimi dopolnitvami. Prvotna mala črna obleka je bila brez rokavov, danes jo trg ponuja tudi z rokavi. Vedno se dobro prilega našemu telesu in v vsakem trenutku jo lahko iz dnevnega stylinga spremenimo v večernega.

Malo črno obleko lahko nosimo v neštetih modnih kombinacijah.

Uporabimo jo lahko za vsakdanja pohajkovanja, za poslovne priložnosti, najpogosteje pa tudi kot cocktail ali večerno obleko. Prav zaradi tega jo imejte vedno na zalogi v svoji omari, saj je neskončno uporabna. V modi je večno prisotna, saj izraža izjemno eleganco in brezčasnost, naredi nas varne in elegantne. Ukrojena je preprosto v treh različnih dolžinah, ki segajo nekoliko nad, oziroma pod koleni in do kolen. Coco Chanel, ki še danes v modnem svetu pomeni izjemno moč in avtoriteto, je uspelo črno barvo predstaviti svetu kot sinonim elegance in ženstvenosti.

Že od nekdaj rada nosim črna oblačila v kombinaciji s izstopajočim modnim dodatkom. Tisti, ki me dobro poznajo vedo, da je črna barva ena mojih najljubših. Čeprav nekateri črni barvi pripisujejo monotost, nedostopnost in hladnost, v psihologiji barv črna pomeni zaščito pred svetom. Osebno jo tako zelo ljubim, da vedno, ko vidim kakšen lep kos male črne obleke, si ne morem kaj, da je ne kupim. In verjeli ali ne, neštetokrat me je rešila iz zagate kaj obleči, tako za večerne, kot dnevne priložnosti. Mala črna obleka, pravilno izbrani čevlji, torbica ter nakit, skupaj sestavljajo popoln styling, pa naj gre za večerni, dnevni ali poslovni videz.   

K mali črni obleki za večerne priložnosti obvezno kombinirajte izbrano večerno torbico in čevlje s peto. Izberete lahko klasično večerno torbico z ročajem ali tudi clutch torbico. Pete na čevljih so lahko vrtoglavo visoke ali tudi nižje. O izbrani višini pet odločate same, saj boste v njih preživele skoraj ves večer. Nakit naj bo skrbno izbran, saj pomembno dopolnjuje celoten styling.

K mali črni obleki za dnevne priložnosti lahko v jesenskih dneh kombinirate modne salonarje z visoko ali nizko peto, gležnarje ali škornje. Torbica je lahko dnevna, velika, uporabna. S pravilnim izborom barve in vzorca torbice boste odlično razbile monotonost celotnega stylinga. In verjemite, dnevna mala črna obleka zagotavlja veliko mero udobja, lahkotnosti in elegance hkrati.

K mali črni obleki za poslovne priložnosti kombinirajte poslovno torbo in čevlje, ki so nekoliko bolj zadržanih oblik in barv, skladno s poslovnim kodeksom oblačenja. Nakit naj bo diskreten, celoten styling pa lahko odlično dopolnite s klasičnim suknjičem črne ali kakšne druge barve. 

 

 

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto vir: Pinterest

Komentarji: 1

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: