Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Barva kravate razkriva moški značaj?

Izbrana barva kravate veliko pove o moškem. Izdaja njegove vibracije, odraža njegov karakter, način življenja, njegovo razpoloženje, službeni položaj in še mnogo več. Barva moške kravate ni le modni dodatek, z njo moški izražajo svoj osebni slog in nagovarjajo okolico.

S skrbno in pravilno izbrano barvo kravate moški razvijajo dobro samopodobo, s katero oddajajo vibracije, da so uspešni, srečni ter bolj ali manj zadovoljni sami s seboj. In saj veste, dobra samopodoba je tisti del moške notranjosti, ki razkriva vse tisto, kar si moški mislijo o sebi, o svojih sposobnostih, o idejnih zasnovah lastnega življenja, vključno s telesnimi in značajskimi karakteristikami. Zunanji videz veliko pove o moškem. Razkriva nam, kakšen odnos ima do samega sebe in kakšna je njegova samopodoba. Zanimiv statistični podatek pravi, da si ljudje v prvih petih do tridesetih sekundah ustvarimo mnenje o človeku na podlagi njegovega videza. Najprej opazimo, ali je moški ali ženska, takoj zatem pa, kakšen je videti. Šele nato sami pri sebi raziskujemo za kakšnega človeka gre.

Ne le v poslovni modi, tudi sicer je kravata stalnica v moški garderobi. Že od nekdaj me je zanimalo, na kakšen način in zakaj moški izberejo ravno določeno barvo kravate. Nekateri odlično dopolnijo svoj modni slog s pravilno izbrano kravato, spet drugi ne znajo izbrati tega pomembnega kosa moške oprave. Izbor kravate že na prvi pogled veliko pove o moškem, ki jo nosi. Ponudba moških kravat na trgu je zelo raznolika in izbor kravate v kombinaciji s srajco ni vedno lahka naloga moškega. Nekateri moški zapadejo v klasično vsakdanjo uniformiranost, spet drugi so pri izbiri kravate modni, kreativni in opaženi. Vsak moški ima sebi lasten značaj. Moški niso vedno ravno zgovorni, o sebi povedo le malo, a veliko sporočajo s svojim zunanjim videzom. Verjeli ali ne, izbrana barva kravate veliko pove o moškem. Izdaja njegove vibracije, odraža njegov karakter, način življenja, njegovo razpoloženje, službeni položaj in še mnogo več. Izbrana barva moške kravate ni le modni dodatek, z njo moški izražajo svoj osebni slog in nagovarjajo okolico. Ali res barva kravate razkriva moški značaj, o tem presodite sami. Na to temo sem zbrala nekaj misli na osnovi lastnih opazovanj iz mojega vsakdana, na osnovi zapisov modnih strokovnjakov in vpliva psihologije barv na moško razpoloženje. 

Rdeča kravata

Rdečo kravato pogosto nosijo moški, ki imajo močan ego in so radi v središču pozornosti. To so moški, ki niso vodljivi in običajno dosežejo cilj, ki si ga zastavijo. Imajo močan, trden karakter, nekateri prisegajo, da so moški z rdečo kravato rojeni vodje. Moški z rdečo kravato poosebljajo intelekt, avtoriteto, močan vpliv in stabilno finančno stanje, pogosto delujejo gospodovalno, a tudi nekoliko vznemirljivo.

Modra kravata
Modra kravata je simbol za poslovnega, resnega, zvestega, zanesljivega in zaupanja vrednega moškega. Nosijo jo moški s stilom, kreativni moški, ki velik del svojega življenja posvečajo poslovnim priložnostim. To so moški, ki radi vse načrtujejo in niso naklonjeni spontanim naključjem. Mlajši, temperamentni in sproščeni poslovni moški radi posegajo po nekoliko bolj svetlo modri ali royal modri barvi moških kravat. Na splošno velja, da moški, ki radi nosijo modre kravate, veljajo za umirjene in nenaporne moške, ki radi dosegajo zastavljene cilje.

Vijolična kravata
Moški, ki nosijo vijolično kravato, oddajajo pozitivne vibracije. Vijolična kravata uspešno razbije monotonost moškega stajlinga, saj lahko deluje dramatično, izjemno modno, provokativno ali celo zapeljivo. Moški, ki vijolično kravato radi kombinirajo s številnimi nevtralnimi odtenki, so videti kot moški z jasno zastavljeno vizijo. Vijolično kravato v številnih odtenkih radi nosijo tudi moški, ki so v srcu in duši umetniki.

 

Roza-rožnata kravata
Moški z roza-rožnato kravato pogosto očarajo ženske. Moški, ki nosijo roza-rožnato kravato delujejo všečno, zabavno in nevsiljivo. Kravato v teh odtenkih nosijo drzni, modni, ustvarjalni moški, ki imajo sposobnost modnega izražanja in ki prebujajo v sebi zabavno plat življenja s kančkom otroške domišljije. Redno spremljajo modne smernice in aktualne modne zapovedi. To so moški, ki znajo z ženskami.

Siva kravata
Moški, ki nosijo puste sive kravate, so običajno dolgočasni moški. Čeprav za nekatere moške izbira sive kravate pomeni varno, nevsiljivo in umirjeno izbiro, le-temu ni vedno tako. Moški, ki nosi sivo kravato, se boji obveznosti, nima jasnega lastnega mnenja, ne pozna navdušenja, primanjkovalo naj bi mu tudi strasti. Izbor sive kravate pogoste razkrije stanje moškega duha in razpoloženja.

Črna kravata
Črno kravato moški skoraj obvezno izberejo za žalne slovesnosti, vendar temu ni vedno tako, saj jo tudi sicer radi nosijo. Moški s črno kravato vedno odraža elegantnega moškega s stilom. Tisti, ki nosijo črno kravato, so karakterno močni, zanesljivi in stabilni moški z izjemnim značajem. Pravijo, da so moški, ki radi nosijo črne kravate, odlični ljubimci, ki dajo nekaj na prave, urejene, zanesljive in poslovne ženske. Včasih pa je lahko moški, ki prisega na črno kravato zapleten realist, ki želi imeti nad vsem popoln nadzor.

Zelena kravata
Moški, ki nosijo zelene kravate, so pogosto povezani z naravo, radi imajo nove izzive in organiziran način življenja. So vljudni, zelo natančni in ne marajo zamujanja. Običajno je moški, ki nosi zeleno kravato nekoliko konzervativen, ni pa nujno. Veliko jim pomeni, kako jih bodo drugi sprejeli in kakšni bodo videti v očeh drugih ljudi. Moški z zeleno kravato si želijo varnosti, tako v lastnem življenju, kot  tudi v poslovnem svetu. So družabni, v družbenem okolju si želijo biti uspešni in sprejeti.

Rumena kravata
Rumena kravata že sama po sebi opozarja na moškega, ki jo nosi. Rumena kravata ponazarja optimizem, dobro voljo in odprtost do ljudi. Moški z rumeno kravato je drzen in vedno opažen. Tisti moški, ki radi nosijo rumeno kravato, so odprti, pozitivni, optimistični moški, ki kljub neprijetnim življenjskim situacijam znajo živeti preprosto in srečno življenje.

Oranžna kravata
Oranžno kravato običajno radi nosijo moški, ki so nagnjeni k nastopaštvu in so radi v središču pozornosti. Moški z oranžno kravato so vedri, sproščeni, motivirani in po naravi otroško razposajeni. Za ljubitelje oranžne barve naj bi veljalo, da niso ravno ljubitelji stabilnih vez, ljubši jim je samski stan. Moški, ki nosi oranžno kravato je videti kot motivirana in kreativna oseba.

Bela kravata
Belo kravato pripisujejo moškim, ki so nekoliko drugačni, lahko bi rekli, celo nekoliko vzvišeni. Oddajajo vibracije čistosti, natančnosti in neobičajnosti.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

 

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: