Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Pomladno modne na sebi lasten način!

Ženske moje generacije pogosto novo modo dojemamo kot že videno, le da je ta danes bolj drzna, bolj igriva. Rada opazujem osebni stil ljudi, preko katerega začutim njihovo osebnost. To ne pomeni, da preziram nove modne smernice, le doživljati sem jih začela na drugačen način.  

V teh dneh pogosto berem modne zapise o tem, kaj bomo nosile to pomlad. Rada opazujem ljudi okoli sebe, rada opazujem njihov osebni stil, preko katerega začutim njihovo osebnost, rada spremljam modni stil Mariborčank in Mariborčanov, z zanimanjem si ogledujem utrip ulične mode doma in v tujini. Veliko je modnih blogerk mlajše generacije, ki seveda novo modo resnično dojemajo kot novo. Blogerke moje generacije, tiste pri petdeset plus, pogosto novo modo dojemamo kot že videno, le da je ta danes bolj drzna, bolj igriva. Priznati moram, da tudi po 30-ih letih delovanja v modnem svetu, vedno znova radovedno raziskujem kaj prinaša nova moda, čeprav pri mojih 50 plus novo modo drugače dojemam, kot sem jo nekoč.

Ne vem, če me boste razumeli, a zdi se mi, da je bilo veliko tega že videnega. Le da je čedalje večja razlika med luksuzno modo priznanih blagovnih znamk vrtoglavo visokih cen, ki postajajo iz leta v leto še višje in imajo vedno zagotovljene kupce arabskih držav, Rusije, Kitajske in na drugi strani med globalno, hitro modo, ki ji sledijo množice. Lahko bi celo rekla, da z leti čutim neko drugo, močnejšo, meni lastno modno energijo, saj vztrajno ostajam zvesta lastnemu modnemu slogu, ne glede na nove sezonske smernice. To ne pomeni, da preziram nove modne smernice, le doživljati sem jih začela na drugačen, bolj moder način. Prednost dajem lastnemu modnemu slogu, ki mi nudi udobje in identificira mojo osebnost, kakor tudi mojo podobo. Modni stil je pomemben za samopodobo in komunikacijo vsakega posameznika. Moda se vedno znova ponavlja. V vseh novih modnih kolekcijah se vztrajno ponavlja obnovljen modni stil, ki je bil viden že v preteklih obdobjih. In prvi topli sončni dnevi so nam dali navdih, da začnemo pospravljati topla zimska oblačila in vztrajno urejati pomladno garderobno omaro na sebi lasten način.

Vzorci v kombinaciji z nevtralnimi barvami. 

Čeprav je bilo slišati, da se bodo v letu 2019 živalski vzorci poslovili, temu ni tako. Tako bomo leopardjim in kačjim vzorcem, ki smo jih nosile vso jesen, dodale še vzorec afriške zebre. Le-ti bodo v pomladni kolekciji nekoliko bolj elegantni v kombinaciji z nevtralnimi barvami. Polka dot patterns s tujko ali po domače pikčasti vzorci bodo močno zaznamovali letošnja pomladna oblačila. Veliko bo pik in pikic, privoščite si jih lahko od glave do peta. In saj že veste, ni prave pomladi brez cvetličnih vzorcev, ki veljajo za značilni prepoznavni vzorec pomladnih kolekcij. Cvetlični potiski sicer niso nobena novost, prisotni bodo na pomladnih oblekah, čevljih, bluzah, krilih in še kje. Rože so pač vedno popularne v vseh oblikah. Močan vpliv ima tudi karo vzorec, prisotni bodo tudi etno in geometrijski modni potiski.  

Kroji in materiali - osemdeseta, spet!
Modni kroji se sicer vsako sezono obnavljajo in razvijajo, a čutiti je, da je pomladna kolekcija te sezone še močno pod vplivom modnih zapovedi preteklega leta. Še vedno so prisotne midi in dolge obleke, široki, ohlapni rokavi, poudarjena ramena, elegantne, široke, udobne hlače, ki so na prvi pogled videti vrečasto, a so lahko obenem tudi zelo elegantne, če so sešite iz finega materiala. To pomlad bodo močno zaznamovale, za nekatere nenavadne, enobarvne ali potiskane kolesarske hlače, klasične bluze, pentlje, ki krasijo obleke in bluze, še vedno ohlapne pletenine in svetleči materiali. Široki kroji, čiste linije, barvitost, predimenzionirana oblika, midi in dolge dolžine ostajajo stalnica tudi v tej pomladni sezoni. Ne pozabite tudi na nepogrešljivi prehodni trenčkot v pomladni nevtralni krem ali kakšni drugi izbrani barvi.

Letos bodo precej izstopali eno-barvni ali tudi vzorčasti kompleti živih barv. K ohlapnemu modnemu suknjič s širokimi rameni po vzoru osemdesetih lahko kombinirate midi ali dolgo krilo, udobne palazzo hlače ali še bolje kratke hlače. Torej nekaj za tiste, ki ljubite klasiko in nekaj za tiste, ki ljubite kričeče, nekoliko nenavadne, vpadljive modne kose. Enobarvni kombinaciji od glave do peta lahko dodate dominantne modne dodatke ali kombinirate tudi kakšne stare kose, ki bodo dopolnili vaš videz. Udobni modni pajac ali kombinezon je obdržal svoje mesto tudi v pomladni sezoni. V njem boste vedno videti modno, le pravilen kroj morate izbrati.

Barve – veliko koralne, rumene, karamelno rjave in modre, prisotne tudi neonske barve. 

V pomladnih kolekcijah je splošno videti veliko koralne, rumene, rdeče, modre in karamelno rjave barve. Za tiste, ki prisegate na bolj umirjene, nevtralne barve, bo elegantna bež prava izbira. Oblačila v bež, kameljih in rjavih zemeljskih tonih so vedno videti bolj fina, draga in letos se odlično kombinirajo z modro. Ponovno se vrača barvna usklajenost oblačil z barvno ujemajočimi se čevlji, torbicami in ostalimi modnimi dodatki, ki so lahko tudi izstopajoči. Seveda totalna barvna usklajenost ne pomeni, da gre za dolgočasen stajling, saj lahko z barvno usklajenim videzom ustvarimo še kako zanimivo in opaženo modno zgodbo. Izbrani modni kosi se naj med seboj skladajo in stilsko ujemajo, saj v nasprotnem lahko kaj hitro izpademo ceneno. Vpadljive in vedno opažene neonske barve bodo zasedle pomembno mesto v pomladni kolekciji. Za tiste bolj drzne bo na oblačilih, čevljih in modnih dodatkih videti veliko neon barv v pink, rumenih, oranžnih in zelenih odtenkih. Od glave do pet v neonskih barvah? Hvala, osebno že dolgo ne.

Pomladna obutev - salonarji s petami posebnih oblik, mokasinke in obvezne superge!

To pomlad se lahko poslovite od klasičnih visokih, tankih, neudobnih pet, delno tudi od klasičnih debelejših pet. Salonarji letošnje pomladi se bodo ponašali s številnimi različicami nenavadnih oblik pet, ki bodo oplemenitene z raznimi motivi in dodatki. In verjemite, salonar s peto nenavadne oblike bo vedno opažen. Mokasinke so sicer dober nadomestek balerinkam, saj jih lahko uporabite tudi v tistih bolj muhastih, nekoliko hladnejših in deževnih pomladnih dneh. Se še spomnite, ko smo jih kombinirale k hlačam z visokim pasom, k jeansu, k dolgim oblekam? Niso ravno noro zapeljive, vendar nudijo veliko mero udobja. Superge s futurističnim, odebeljenim podplatom letos nikakor ne smejo manjkati v garderobnih omarah s čevlji. Bele superge bodo velik hit letošnje pomladi, saj jih letošnja pomladna moda uvršča k vsakdanjemu modnemu slogu. Seveda pa si lahko omislite tudi bolj klasične, športne superge, ki jih ponujajo znani športni  ponudniki, kot so Nike in Adidas.

Pomladne modne torbice.

Torbice so sicer še vedno majhne, skoraj premajhne in v pomladnih kolekcijah je opaziti precej torbic izdelanih iz trdega PVC materiala. Zraven oglatih, je videti tudi pomladne torbice okroglih in ovalnih oblik. To pomlad boste izbirale torej med veliko zanimivimi, skoraj nenavadnimi oblikami in barvami modnih torbic. Ljubiteljice velikih torbic pa še moramo malo počakati, že to poletje pridemo spet na svoj račun. Sicer osebno menim, da sploh ni pomembno slepo slediti modnim zapovedim pri izbiri torbice. Izberite tisto torbico, ki se ujema z vašim stilom in načinom življenja. Saj že poznate tisti občutek, ko novo torbico vzamete v roko ali jo zavihtite preko ramen in se ogledujete v ogledalu. Za nekatere ženske je to poseben ritual, v katerem neizmerno uživajo.

Rute okoli vratu. 

Modne rute so absolutni hit letošnje pomladi. Gre za večnamenski modni dodatek, ki odlično dopolni ženski modni stil. Pomladne rute so sinonim za žensko eleganco, uporabljajo se lahko na različne načine. Glamurozne teksture, modne barve, žlahtni materiali so tisto, kar povezuje vaš modni slog v prefinjeno celoto. Torej v letošnjo pomlad obvezno z modno ruto okoli vratu. Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: