Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Jesenski prehodni plašč 2018!

Dobro izbran jesenski plašč je lahko naš spremljevalec kar nekaj sezon, zato pri nakupu le-tega ne varčujte. Bodite pozorne na pravilno izbran kroj, izdelavo, material, izberite barvo, ki se bo skladala z vašo osebnostjo.

Jesen, moj najljubši letni čas. Pogosto se zalotim, da že v vročih poletnih dnevih razmišljam o prihajajoči jeseni in jesenski garderobi. V glavi se mi z veliko hitrostjo prepletajo misli, kakšna oblačila bomo nosile, kakšne čevlje in škornje bomo obule, radovedno raziskujem modne torbice nove sezone, vrhnja oblačila in vse ostalo, kar sodi k jesenski opravi. Morda res nepomembna tema za nekatere, a modo imam preprosto rada. V jesenski kolekciji prehodna vrhnja oblačila zasedajo posebno mesto, še posebej priljubljen trenčkot, kakor tudi klasični jesenski plašč. In ker običajno kombiniramo jesenski plašč k več stajlingom, je dobro izbrati takšnega, ki pristaja večini oblačil. Pri nakupu bodite pozorne na pravilno izbran kroj, kakovosten material, bodite pozorne na izdelavo, izbirajte med barvami, ki se bodo skladale z vašim stilom in osebnostjo, hkrati pa naj bo jesenski plašč tudi večnamensko uporaben.

Barve jesenskega plašča 2018.

Letošnje jesenske barve so izrazite. Videti je veliko rdeče, rumene, petrolej zelene, modre, vedno aktualne jesenske kamelje barve, še vedno je prisotnih nekaj rožnatih odtenkov, ki se nagibajo k svetlo roza barvi. Nikdar pa ne pozabite na osnovne barve, ki jih je ne glede na sezonske modne zapovedi, vedno dobro imeti v svoji garderobi. To so črna, bela, kamelja in rdeča barva. Ko boste imele v svoji garderobni omari te osnovne barve prehodnega jesenskega plašča, se ne boste več srečale z vprašanjem, kateri plašč obleči k izbranim oblačilom. Na prvem mestu bi izpostavila nekoliko klasičen, a v vsakem trenutku uporaben črni jesenski plašč, ki po svoji barvi in čistih linijah spominja na malo črno obleko. Verjemite, s takšnim plaščem boste očarale v neštetih različicah. Sledita mu beli in kamelji jesenski plašč, ki delujeta nadvse elegantno in damsko. Vedno pa je dobrodošel tudi nekoliko živahnejši plašč v barvah močne rdeče ali rožnate barve, s katerim boste izstopale v povprečni množici. Plašč v rdečih ali rožnatih barvnih odtenkih bo dvignil vaše razpoloženje, vašo samozavest, opažene boste.

Letošnja jesen narekuje nekoliko drugačen jesenski plašč, kot smo jih bile vajene doslej.

Široki kroji, čiste linije, barvitost, predimenzionirana oblika in nekoliko daljše dolžine so osnovne lastnosti jesenskega plašča 2018. Kot da bi oblekle vsaj dve številki prevelik plašč. Čeprav sem mislila, da so časi, ko smo nosile prevelika in ohlapna modna oblačila mimo, le-ta ponovno zasedajo pomembno mesto v jesenski modi. Veliki, skoraj že preveliki kroji jesenskih plaščev sicer nudijo veliko mero udobja, a obenem odvzemajo eleganco in ženstvenost. V over-size oblačilih smo ženske videti, kot da bi nosile izposojena oblačila. Vam je všeč ta stil? Meni osebno ne. Letošnji jesenski plašč je krojen tako, da ni primeren za vsako žensko, še posebej ni primeren za drobne ženske in tiste, ki so nižje rasti. V kolikor boste zvesto sledile aktualnim zapovedim modnih oblikovalcev in to jesen izbrale over-size plašč, mu lahko dodate pas, ki bo definiral vaše telesne linije. Tako vsaj ne boste izgledale izgubljeno v velikem, prevelikem prehodnem plašču te jeseni.

Navdušene ali razočarane, ugovarjate ali sprejemate over-size jesenski plašč? Danes, ko živim mojih 50 plus, nisem več pripravljena za vsako ceno slediti velemestnim uličnim trendom in slepo slediti modnim kreatorjem. 

Osebno čutim, da sem modo XL doživela že v moji mladosti. Zame so časi prevelikih oblačil mimo, pa čeprav se že videne in že doživete modne zapovedi vztrajno vračajo. Morda bo nova, nekoč že videna moda zanimiva za mlajše generacije. Danes, ko živim mojih 50 plus, nisem več pripravljena za vsako ceno slediti velemestnim uličnim trendom in slepo slediti modnim kreatorjem.  Modo imam že od nekdaj rada in danes dobro vem, da ni pomembno kakšno je oblačilo, temveč kako ga osebno doživljam. Pa saj že veste, včasih smo lahko oblečene v najboljša oblačila, a v njih se ne počutimo srečne, ne oddajajmo zakonitosti privlačnosti in modne inspiracije. Zato bom kljub letošnjim modnim zakonitostim ugovarjala over-size jesenskemu plašču. Osebno ostajam zvesta "non over size" jesenskemu trenčkotu, s povdarjenim pasom in ustrezno konfekcijsko številko, ki nudi lepo prileganje ramen in seganje rokavov do zapestja tudi ob skrčeni roki, ki ne bo prevelik in ne premajhen. Kljub temu, da nisem vedno zvesta modnim trendom, rada ostajam zvesta meni lastnemu slogu, zato moram z vami deliti misel, ki jo je izrekel priznani oblikovalec Yves Saint Laurent: "Trendi zbledijo, slog ostane večen."

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

 

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: