Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Moška poslovna kravata!

Statusni simbol ali le obvezni modni dodatek k že uveljavljenemu načinu moškega poslovnega oblačenja? Kravata ostaja sinonim moške elegance, odraža urejenost in odlično poznavanje moškega poslovnega oblačenja. 

Nekoč je bila kravata obvezni del moške garderobe, danes se moški nekoliko svobodnejše odločajo. In če so jo nekoč nosili le za posebne priložnosti, danes ni resnega poslovnega sestanka, sklepanja poslov, političnih nagovorov in drugih pomembnih dogodkov brez kravate. V poslovnem svetu obstajajo že uveljavljeni načini poslovnega oblačenja, kot so  Buisness Smart, Casual Smart in drugi. Gre za višje modne sloge dnevnega formalnega oblačenja, ki vsebujejo nekoliko strožje in jasno določene smernice poslovnega oblačenja. Takšna oblika poslovnega oblačenja velja predvsem za vodilne zaposlene v  malih in srednjih podjetjih, za podjetnike, ki vodijo velike poslovne sisteme, za zaposlene v javnih upravah, sodiščih, ministrstvih in za vse ostale pomembne statusne položaje.

Moški s kravato uspešnejši, da ali ne? Izberite vašemu položaju primeren modni slog, saj je le-ta zelo močan komunikator.

Seveda nikakor ne trdim, da so moški s kravato uspešnejši, kot moški brez kravate. Obstajajo takšni, ki dokazujejo prav nasprotno. Uživajo v ležernem, sproščenem modnem slogu, kravata jim je tuja, na moške obleke se požvižgajo, ljubijo sprani jeans, superge in udobne bombažne majice. Hoteli ali ne, še vedno so uspešni poslovneži, še vedno so urejeni in kljub nekoliko ležernemu videzu še vedno zvesti svojemu lastnem slogu. Obstajajo pa tudi takšni, ki žal sploh nimajo občutka za oblačenje in lastni videz, zato le-ti že uvodoma ne bodo naredili dobrega vtisa. Znano je že, da je prvi vtis, ko vidimo človeka, zelo pomemben, saj si na osnovi tega ustvarimo prvotno mnenje. V prvih petih do tridesetih sekundah si ustvarimo mnenje o človeku na podlagi njegovega videza. Najprej gledamo z očmi, šele nato prisluhnemo vsebini in raziskujemo za kakšnega človeka gre. Izbrana obleka veliko pove o človeku, čeprav osebno menim, da to ni vedno prav in da je včasih tudi zavajujoče. A dejstvo je, da ima zbrana obleka svojo moč, zato izberite vašemu položaju primeren modni slog, saj je le-ta zelo močan komunikator. Primeren modni slog omogoča lažje razumevanje poslovnih pravil in ciljev. Na ta način boste posledično lažje vzpostavili komunikacijo z vašo ciljno skupino, uspešnejši boste, okolica vas bo sprejemala in lažje razumela.

Poslovna kravata ostaja sinonim moške elegance, odraža urejenost in odlično poznavanje moškega poslovnega oblačenja.

Kravata je še vedno močno prisotna v moškem svetu, pojem elegance in poslovnega stila sta vedno aktualna. Kravata zavzema posebno mesto v garderobi vsakega poslovnega moškega, saj izbrano garderobo povezuje v celoto. Za nekatere je kravata simbol uspeha in ugleda, je tisti modni dodatek, ki zgovorno opisuje poslovnega moškega. Kravata lahko na svojstven način razgali moškega, ki jo nosi. Razkriva njegovo trenutno počutje, izdaja njegove vibracije, odraža njegov karakter, položaj v družbi, način življenja in še mnogo več. Hoteli ali ne, zunanji videz tudi v poslovnem svetu izdaja moško samopodobo, razkriva kakšen odnos ima poslovni moški do samega sebe, kakor tudi njegov položaj. Moški kravatam pogosto namenijo posebno pozornost, saj le-te odlično oplemenitijo izbran moški modni stil. Kravata ostaja sinonim moške elegance, odraža urejenost in odlično poznavanje moškega poslovnega oblačenja. V poslovnem svetu velja za enega najpomembnejših modnih dodatkov za moške.

Kako izbrati poslovno kravato?

Moška kravata je že od nekdaj bila zanimiva za modne ustvarjalce. Nekateri ponujajo bolj drzne, spet drugi bolj klasične moške poslovne kravate. Vedno jih izbirajte po lastnem občutku, priložnosti, času in kraju primerno. Kadar želite varno izbiro, k poslovnemu stajlingu kombinirajte temnejše, umirjene barve kravat. Poslovna kravata naj vsebuje umirjene, diskretne vzorce, izogibajte se pretirano sporočilnim in ilustrativnim vzorcem. V poslovnem svetu so pričakovane temnejše barve kravat z umirjenimi, diskretnimi vzorci. Poslovne kravate nikdar, res nikdar, ne kombinirajte k srajci s kratkimi rokavi, saj le ta v poslovnem svetu ni na seznamu zaželjenega. Aktualna moda sproti narekuje širino poslovne kravate, nikakor pa ne vpliva na dolžino ali način zavezovanja kravate. Poslovna kravata naj sega do pasu, spodnji, ožji del pa naj ne bo daljši od zgornjega dela. Poslovna kravata naj bo izdelana iz visoko kakovostnih materialov, najpogosteje se priporoča svila.

Zavezovanje kravate.

Načinov zavezovanja kravate je kar nekaj, a kot poslovni moški morate poznati vsaj enega izmed treh osnovnih načinov zavezovanja poslovne kravate. S popolno zavezano kravato, oziroma s popolnim vozlom boste videti samozavestno in uspešno. Vozel kravate naj skriva zgornji gumb srajce, ki mora biti obvezno zapet. Tudi poslovni kravati modni trendi narekujejo širino vozla. V poslovni modi ni nujno upoštevati modne zapovedi, saj poslovna moda brezčasno ohranja svoj tradicionalni modni  slog. Poslovni moški z nerodno zavezano in razrahljano kravato deluje raztreseno in lahko bi rekli tudi nekoliko utrujeno in nemirno. A o samih načinih in tipih zavezovanja kravate več prihodnjič.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: