Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Uporaba ličil za brezčasno lepoto tudi v zrelih letih!

Izberite modne trende ličenje, vendar jih prilagodite skladno z vašimi leti. In ob tem ne pozabite na videz privlačnega, lepega, zapeljivega.

Pravijo, da je lepota brezčasna. To velja še posebej za tiste, ki sprejemajo proces staranja, se starajo v sebi lastnem življenjskem slogu in so kljub temu videti odlično. Z leti imamo poseben odnos do svojega zunanjega videza. Znano je že prepričanje, ki po moje sicer vedno ne drži, da je lep, urejen videz eden osnovnih pogojev za uspeh. Naše telo je skupina življenjskih energij v obliki človeškega telesa. Lepota je v veliki meri odvisna od notranjega počutja, ki se pogosto kaže navzven. Nekateri prisegajo na lepoto brez truda, lepoto brez ličil, na tisto lepoto, ki prihaja od znotraj. Takšni ljudje so videti srečni in zadovoljni, saj žarčijo posebno energijo. Ljudje, ki res dobro skrbijo zase so brezčasni in samozavestni ljudje. Čeprav niso odvisni od ličil, izgledajo čudovito in naravno. Ob vsaki priložnosti žarijo in ostajajo zvesti svojemu stilu. Spet drugi radi sledijo modnim trendom ličenja in jih spretno prilagajajo svojim letom. Sčasoma sem glede lastnega videza odkrila tisto, kar mi najbolj ustreza.

Na temo ličenja se lahko vse življenje naučimo kaj novega, saj se trendi nenehno spreminjajo in čeprav smo starejše, nas le-ti še vedno zanimajo. Ne glede na starost smo tako ženske, kot moški, še vedno radi modni, v koraku s časom in stilom. A priznati moram, da me je že od nekdaj, bolj kot trend ličenja, zanimala estetika ličenje, prilagojena posameznemu tipu obraza. Prve smernice in osnove ličenja sem že pred davnimi leti prejela od priznane vizažistke Ksenije Pehlič, za kar sem ji še danes neizmerno hvaležna. Že takrat mi je pomagala izboljšati mojo rutino ličenja. Veliko me je naučila o sami negi kože, o pravilnem izboru kakovostnih ličil, o ustreznih kombinacijah ličil glede na ten kože, barvo oči, predvsem pa kako uporabljati ličila skladno z leti.

Strokovnjaki priporočajo, da naj ženske z leti uporabljamo manj ličil.

Ličila lahko našo kožo polepšajo, jo naredijo popolno, bolj gladko in skrijejo drobne nepravilnosti, lahko pa jo naredijo popačeno in neprivlačno. Znano je že, da se s uporabo ličil počutimo bolj samozavestni, lepi in popolnejši. Vendar tudi pri uporabi ličil velja biti previden. Nekatere ženske in v zadnjem času tudi moški v zrelih letih, uporabljajo celo več ličil, kot je potrebno, saj menijo, da bodo na ta način videti mlajši. A včasih se zgodi prav nasprotno, saj jih pretirana uporaba ličil pogosto še dodatno postara in ne pomladi, kot bi si želeli. Strokovnjaki priporočajo, da naj ženske z leti uporabljamo manj ličil. Osebno mi to v mojih letih zelo odgovarja, saj si ličenje rada poenostavim. Priznam, sem odvisnica od pudra in korektorja in če bi morala izbrati samo en kos ličila, bi to zagotovo bil puder v kombinaciji s korektorjem. Temu običajno dodam malo diskretnega rdečila za lice, črtalo za usta z nevpadljivo šminko in svinčnik za obrobo oči. O trepalnicah, obrveh in nohtih, ki jih prepuščam negi strokovnjakov, več prihodnjič, saj niso del mojega vsakdana.

Izberite modne trende ličenja, vendar jih prilagodite skladno z vašimi leti. In ob tem ne pozabite na videz privlačnega, lepega, zapeljivega. Ob poplavi vseh vrst ličil na trgu uporabljajte ličila, ki bazirajo na naravni osnovi in imajo veliko naravnih mineralov, so brez toksinov, brez kovin in neprimernih barvil. Izbrana ličila naj bodo naravna, primernih barv in čudovitih tekstur. Nihče nam ne more zapovedati, kaj lahko nosimo in kaj ne. S svojim videzom se lahko neskončno poigravamo, vendar ob tem ne želimo tvegati. Seveda v zgodbi ličenja za starejše obstajajo merila, ki nas usmerjajo k lepemu in naravnemu videzu. Tako velja, da naj starejše ženske ne pretiravamo z bleščečimi in težkimi ličili, raje uporabljajmo matirana ličila.

Nekaj namigov pri uporabi ličil za starejše:

Uporaba rdečila za ustnice: Včasih vidimo na ženskah čudovite barvne odtenke rdečil za ustnice, a ko jih želimo same uporabiti, kaj hitro ugotovimo, da nam ne pristojijo ali pa se v njih ne počutimo dobro. Vizažisti priporočajo, da naj starejše ženske uporabimo svetlejše odtenke. Temnejši odtenki rdečila ustnice pomanjšajo in nas postarajo. Obvezno uporabite tudi svinčnik, ki bo preprečil, da rdečilo ne bo steklo in se neprijetno razlezlo v droben gubice. Svinčnik naj ne bo pretemen, temveč takšen, ki se bo barvno lepo ujemal z izbrano šminko. Rada uporabljam naravne odtenke šminke, ki nežno poudarijo obliko ustnic.

Podlaga za puder, uporaba pudra in korektorja: Pogosto ne izberemo pravega odtenka, včasih izberemo presvetlega, spet drugič pretemnega. Zato lahko prosite za pomoč strokovnjaka, ki vam bo izbral takšen odtenek podlage, kakor tudi samega pudra, s katerima bo videti vaša koža negovana in sijoča. Osebno rada izbiram puder v toplih odtenkih, takšnih, ki dajejo koži zdrav in mladosten videz. Korektor nanesite le na tisti predel kože, kjer želite prekriti drobne nepravilnosti.

Nanos rdečila za lice: Rdečilo za lice nanašajte v manjših količinah in v barvi, ki se bo skladala z vašim tenom kože. Uporabite lahko večbarvna rdečila za lice v mareličnih in rožnatih odtenkih. Diskretno ga uporabite na licu, previdno lahko tudi na bradi in čelu. Držite se pravila "manj je več"!

Uporaba svinčnika za obrobo oči: Nekateri vizažisti so mnenja, da lahko ne glede na leta,  vedno uporabljamo črn svinčnik za oči, sama rada uporabljam dimno sivega. Spet drugi priporočajo za starejše uporabo svinčnika za oči v toplih zemeljskih tonih ali tudi v odtenkih bele in bež barve. Tako bodo vaše oči videti bolj sijoče, odprte in večje.

Nega in hidratacija kože: Včasih pozabimo na nego in hidratacijo kože, zato postane naša koža utrujena, suha in posledično starejša. Obstajajo različne metode za nego in hidratacijo kože, le izbrati moramo prave. To so predvsem pravilna prehrana, zadostno pitje vode, naravne bogate hranilno-vlažilne kreme in drugi preparati, neoperativni estetski postopki, ki spreminjajo kožo v mladostno in sveže stanje. Pred nanašajem ličil vedno primerno navlažimo kožo, saj bo le primerno navlažena koža dobra podlaga za nanos ličil. Pomembno je, da kožo negujemo od znotraj in od zunaj. Saj že veste, da so vsakdanji stres, hitenje, in izčrpanost tisti dejavniki, zaradi kateri  koža ne bo videti sijoče. Zato negujmo svojo notranjo lepoto, ki je odsev našega dejanskega počutja. Strokovnjaki pravijo, da se le-ta neverjetno odraža na našem obrazu.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: