Butik in salon čevljev La Miriam

Dobrodošli!
Prijavite se lahko tukaj ali
ustvarite nov uporabniški račun.

0

Nakupovalna košarica je prazna!

Kako izbrati maturantsko obleko za prelestno maturo?

Današnje maturantke so bistveno bolj samozavestne, ne sledijo slepo modnim zapovedim in rade oblečejo maturantsko obleko, ki odraža njihov osebni modni slog. Na eni strani želijo izstopati kot posameznice in želijo biti unikatne, na drugi strani pa kljub temu želijo pripadati širši skupini maturantov.

Skoraj tri desetletja sem bila vsako leto zapored tesno povezana z mladimi maturantkami in vedno znova sem se veselila obdobja matur. Zame osebno je bilo to eno najlepših področij prodaje. Stilirati mlade maturantke in nemalokrat tudi njihove spremljevalce je zame bil vedno poseben izziv. Saj veste, nakup maturantske obleke ni le poseben dogodek za maturante, to je dogodek, ki zaznamuje celotno družino. Maturantske obleke, čevlji, ljubke male maturantske torbice, pripadajoč nakit, maturantsko vzdušje, ki je včasih bilo tudi rahlo nevrotično, spet drugič polno evforičnega maturantskega naboja, številna pomerjanja, drobna popravila in svetovanje so tisto, kar vedno znova zaznamuje maturantsko obdobje. Matura predstavlja enkraten življenjski korak na poti k zrelosti, je slavnostni dogodek, ki pusti pečat v življenju vsakega maturanta, zato si ne znamo predstavljati popolnega maturantskega plesa brez popolne maturantske obleke.

Prisluhnite same sebi, sledite svojemu okusu.

In če so nekoč čudovite mlade maturantke strogo prisegale na sezonske maturantske modne zapovedi, temu več ni tako. Zakaj? Znano je že, da je izbor oblačil odvisen od našega počutja in obratno, naše počutje je odvisno od izbora oblačil. Izbor maturantske obleke je težko narekovati, saj bo vsaka maturantka izbrala maturantsko obleko, ki nudi lasten užitek, osebno noto in veliko mero zadovoljstva. Preprosto zato, ker so današnje maturantke bistveno bolj samozavestne, ne sledijo slepo modnim zapovedim in rade oblečejo maturantsko obleko, ki odraža njihov osebni modni slog. Na eni strani želijo izstopati kot posameznice in želijo biti unikatne, na drugi strani pa kljub temu želijo pripadati širši skupini maturantov.

Učinkovita in opažena maturantska obleka. 

Današnja maturantka daje prednost tisti maturantski obleki, ki bo lepo poudarila njene telesne linije, izbrala bo maturantsko obleko, ki bo ne glede na modne trende delovala učinkovito in opaženo. Uresničila bo vse svoje želje, saj je že znano, da tisti, ki se počutijo dobro v izbrani obleki, vedno žarijo in izstopajo ob vsaki priložnosti. Izbrala bo obleko z veliko mero stila in okusa, izbrala bo pravilne barve, ustrezne kroje in prijetno nosljive materiale. Tudi letos lahko izbirate med maturantskimi oblekami vseh dolžin, krojev in barv. Izbor je izjemno bogat in raznolik, končna odločitev pa je prepuščena vam. Svetovni modni trendi letos narekujejo obleke z odprtimi rameni brez naramnic, tako da ne glede na dolžino v tovrstnem kroju ne boste zgrešile. Volumen v oblekah, pravljični kroji z oprijetim životom in bogatim krilom, tkanine oplemenitene z bleščicami, kristali, naborki, pentlje, visoki zapeljivi razporki, čudovite intenzivne in nežne barve so elementi, ki zaznamujejo maturantske obleke. Dolge obleke izžarevajo glamur in eleganco, odlično se podajo višjim postavam. Kratke, do kolen segajoče obleke ne bodo nikoli izgubile svoje popularnosti in lahkotne nosljivosti. Maturantke rade posegajo po njih, saj jim zagotavljajo udobje in razkošje obenem.

Kaj je dobro vedeti pri izboru maturantske obleke?

  1.  Vzemite si čas za nakup maturantske obleke.
  2.  Pomerite več različnih krojev, saj se pogosto zgodi, da maturantka izbere prav tisti model maturantske obleke, ki je sprva sploh ni imela namena pomeriti.
  3. Če imate nekoliko krajši vrat, izberite maturantsko obleko z globljim V ali okroglim izrezom.
  4. Ko kupujete maturantsko obleko, izberite pravo konfekcijsko številko. Ne dovolite si, da vas prodajno osebje prepriča v nakup premajhne ali prevelike obleke. Seveda so vedno dobrodošli drobni popravki, a le-ti naj ostanejo res drobni in neopazni. 
  5. Za popravilo maturantske obleke izberite izkušeno šiviljo.
  6. Pomembno je, da k vsaki maturantski obleki izberete ustrezne čevlje, torbico, modni nakit, ki bodo nadgradili celostno podobo.Najbolje je, da čevlje, torbico in nakit kupujete istočasno, saj boste le na ta način lahko ustvarile brezhibno in celovito podobo.
  7. Modni oblikovalci priporočajo, da se naj barva in stil čevlja ter torbice dopolnjujeta z maturantsko obleko.
  8. Ne pretiravajte z modnim nakitom.
  9. Izberite barvo, ki se bo skladala z vašo osebnostjo in vašim tenom kože.
10. Barvna usklajenost s plesalcem je dobrodošla, ni pa nujna.
11. Pred maturantskim plesom se umirite, ne postavljajte si meja, bodite zvezda večera in v tem uživajte. 
12. Ne pozabite na vzravnano držo, dobro energijo, nasmeh in vašo samozavest.
13. Uživajte v svojem videzu, uživajte v maturantski obleki, ki vam bo nudila lasten užitek, osebno noto in veliko mero zadovoljstva.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vitr Pinterest

Komentarji:

Oddaj komentar

Odgovori

* Ime:
* E-pošta: (ni objavljeno)
* Komentar:
Verification code: